
Piotrkowska firma ARES Bracia Maciołek to wiodący producent karmy mokrej dla zwierząt domowych w Polsce. Przedsiębiorstwo na rynku działa od 20 lat i zatrudnia około 50 pracowników.
W produkcji ARES korzysta z wiedzy i doświadczeń lekarzy weterynarii, w tym byłego Głównego Lekarza Weterynarii, prof. dr hab. Henryka Maciołka.
Przedsiębiorstwo jest obecnie jedną z najdynamiczniej rozwijających się firm rodzinnych w województwie łódzkim oraz liderem w swoim segmencie produkcji. Specjalizuje się w produkcji kiełbas dla psów. Produkuje również makarony i musli dla zwierząt oraz produkty kategorii super premium. Firma dostarcza do swoich klientów średnio 1000 ton karmy miesięcznie.
Proces technologiczny, potwierdzony certyfikatem ISO, oparty jest na przerobie wyłącznie produktów najwyższej jakości, bez dodatku jakichkolwiek substancji konserwujących, barwiących, czy zapachowych.
Sukces rynkowy firmy ARES opiera się w dużej mierze na opracowaniu autorskiego systemu sterylizacji w niskiej temperaturze i inwestycji w bardzo nowoczesny park maszynowy. Pozwoliło to nie tylko dać produkt wysokiej jakości przy zachowaniu konkurencyjnej ceny, ale również wyróżnić się smakiem i bogactwem wartości odżywczych wyrobów, w pełni spełniających żywieniowe potrzeby zwierząt domowych.
Przedsiębiorstwo wytwarza karmy dla wielu sieci handlowych w Polsce i Europie, obecnie rozwija eksport na rynek Kanady i USA.
ARES jest członkiem międzynarodowego stowarzyszenia producentów marek własnych – PLMA, dysponuje własną flotą pojazdów dostawczych i stale inwestuje w automatyzację procesów produkcji i rozbudowę zaplecza logistycznego. Wkrótce uruchomiona zostanie nowa, zautomatyzowana linia pakowania. Stale zwiększane jest także zatrudnienie, obecnie firma prowadzi rekrutację m.in. pracowników magazynowych i biurowych oraz kierowców C+E.
Przedsiębiorstwo jest obecnie jedną z najdynamiczniej rozwijających się firm rodzinnych w województwie łódzkim oraz liderem w swoim segmencie produkcji. Specjalizuje się w produkcji kiełbas dla psów. Produkuje również makarony i musli dla zwierząt oraz produkty kategorii super premium. Firma dostarcza do swoich klientów średnio 1000 ton karmy miesięcznie.
Proces technologiczny, potwierdzony certyfikatem ISO, oparty jest na przerobie wyłącznie produktów najwyższej jakości, bez dodatku jakichkolwiek substancji konserwujących, barwiących, czy zapachowych.
Sukces rynkowy firmy ARES opiera się w dużej mierze na opracowaniu autorskiego systemu sterylizacji w niskiej temperaturze i inwestycji w bardzo nowoczesny park maszynowy. Pozwoliło to nie tylko dać produkt wysokiej jakości przy zachowaniu konkurencyjnej ceny, ale również wyróżnić się smakiem i bogactwem wartości odżywczych wyrobów, w pełni spełniających żywieniowe potrzeby zwierząt domowych.
Przedsiębiorstwo wytwarza karmy dla wielu sieci handlowych w Polsce i Europie, obecnie rozwija eksport na rynek Kanady i USA.
ARES jest członkiem międzynarodowego stowarzyszenia producentów marek własnych – PLMA, dysponuje własną flotą pojazdów dostawczych i stale inwestuje w automatyzację procesów produkcji i rozbudowę zaplecza logistycznego. Wkrótce uruchomiona zostanie nowa, zautomatyzowana linia pakowania. Stale zwiększane jest także zatrudnienie, obecnie firma prowadzi rekrutację m.in. pracowników magazynowych i biurowych oraz kierowców C+E.